• خانه
  • بلاگ
  • تصاویر
  • کانال تلگرام
  • تماس با ما
نتیجه ای نداشت
دیدن همه نتایج
  • خانه
  • بلاگ
  • تصاویر
  • کانال تلگرام
  • تماس با ما
نتیجه ای نداشت
دیدن همه نتایج
سلام زندگی
نتیجه ای نداشت
دیدن همه نتایج

اهمال کاری در کجای زندگی شما رخنه کرده است؟

خرداد 12, 1399

من یک اهمال‌کار هستم. اهمال‌کاری قهار که همیشه رنج می برده از این شیوه در زندگی .
اما خوب حدود یک سال است که توانسته ام با این شیوه مدارا کنم ، تعامل خوبی پیدا کرده بودم و تا حدی هم کنترل شده بود.
این یعنی من می‌دونم خواندن این مقاله برای افراد اهمال‌کار بیش از اندازه طولانی است و احتمال دارد که شما در میانه راه رها کنید و موکولش کنید برای یک فرصت مناسب‌تر که شاید آن زمان حوصله داشته باشید و خلاصه شرایط ایده‌آل باشد.

قرار است این مطلب طی هفته جاری کامل شود پس قطعا برای رفع اهمال کاری قدم بزرگی است.
پس من تصمیم گرفتم در خلاصه‌ترین و سریع‌ترین حالت ممکن هرآن چه لازم است رو نقل ‌کنم.

خواندن ادامه این مطلب اولین قدم تو برای به کنترل درآوردن اهمال‌کاری‌ است!
اهمال کاری در ساده ترین شکل آن، تعلل ورزیدن در انجام کارها و به تاخیر انداختن کارهاست.
قبل از این‌که اصطلاح اهمال کاری در ادبیات رفتارشناسی رواج پیدا کند، از اصطلاح به تأخیر انداختن توجیه‌ناپذیر یا استفاده می‌شد.
مدت ها است که این شیوه دوباره به سراغم آمده و نمی دونم چطوری می تونم باهاش مقابله کنم!؟

من سال ها بود که انواع کلاس ها در هرسنی که بودم شروع می کردم و در نیمه راه به هردلیلی ناشناخته ای رها می کردم تا اینکه بعد از چند سال دیگه هیچ کلاسی ثبت نام نکردم البته مسیر مشاوره ای زیادی رو طی کردم تا اینکه تصمیم گرفتم فعلا هیچ کلاسی ثبت نام نکنم زمانیکه تقریبا با اهمال کاری ام کنار آمده بودم
احساس کردم که دیگه در مشتم است و تحت کنترل خوبی قرار گرفته شروع کردم به ثبت نام کلاس های نویسندگی
این بار متفاوت تر از قبل خوب پیش رفتم یعنی اگر سال های قبل کلاس رو در مرحله دوم رها می کردم این بار تا مرحله هشتم پیش رفتم تا اینکه متوجه شدم دوباره این دشمن سفت و سخت به سراغم آمده است
حالا شروع این مقاله با این عنوان قدمی هست که رها نکنم مثل سال های قبل و بتوانم در این جنگ موفق شوم..
……

روز دوم
اما امروزه تقریباً همه جا اصطلاح اهمال کاری یا به تعویق انداختن به کار برده می‌شود.
اهمال کاری را می توان به عنوان یکی از زیرک ترین دشمنان رشد و موفقیت انسان ها نام برد. اهمال کاری در بعضی مواقع آنقدر زیرکانه وارد عمل می شود که حتی خودمان هم متوجه آن نمی شویم. بسیاری از افراد فکر می کنند اهمال کاری به این معنی است که ما هیچ کاری انجام ندهیم، در حالی که معنای واقعی اهمال کاری این است که ما در هر لحظه کار درستی که مربوط به همان لحظه است را انجام ندهیم و به کاری غیر از آن مشغول شویم. طبیعی است که اگر ما کارهایمان را در زمان خودش انجام ندهیم از مسیر موفقیت بسیار دور خواهیم شد.
روزهایی که سپری می کنم دقیقا مشابه همین مطلب بالا است در آن لحظه کار درستی که مربوط به همان لحظه هست را انجام نمی دهم، از چه جیزی فرار می کنم نمی دانم!

تصمیم دارم در طی مدتی که به این موضوع می پردازم همزمان کشف کنم از چه چیزی فرار میکنم..

روز سوم

چه کارهایی برای رهایی از اهمال کاری باید انجام دهیم ؟

1-قدم های کوچک

کاری که خودم تجربه کردم و میتونم با دوستان در این زمینه به اشتراک بزارم برداشتن قدم های کوچک است، مساله ای که می تواند همه ما افرادی را که پس زمینه فعالی در اهمال کاری داریم را از آن دور کند این است که ابتدا مثل نوزادی که تازه می خواهد راه رفتن را یاد بگیرد از خود انتظار داشته باشیم.

انتظار زیاد و یا بزرگ منجر به اهمال کاری که برخی هم کمال گرایی می نامند می شود.

اگر بخواهم مثالی از قدم کوچ بزنم همین اتعهد یک هفته ای هست که شاهین کلانتری ما را به این مسیر هدایت کرد.

برای کسی مثل من اگر روزی دو خط یا یک پارگراف بنویسم مهم تر باید باشد تا اینکه انتظار داشته باشم هر روز یک مقاله ی بلند یا یک داستان بنویسم.

این نزدیک ترین تجربه ای بود که در آن هم توانستم موفق شوم.

انتظار کم از خودمان منجر به قدم های نرم تر و بهتری می شود.

 

داستانی از دانشجویان اهمال کار
برای روشن تر شدن مفهوم اهمال کاری یک مثال بسیار فراگیر را باهم بررسی می کنیم. اهمال کاری در بین دانشجویان یکی از اهمال کاری های بسیار شایع در جامعه ماست، به گونه ای که تقریباً همه دانشجویان حداقل یک بار آن را در دوران تحصیل خود تجربه می کنند. در ابتدای ترم تحصیلی معمولاً دانشجویان زمان های مفید خود را صرف مطالعه دروس نمی کنند و تا چشم به هم می زنند زمان زیادی از دست رفته و حجم زیادی از مطالب درسی روی هم انباشته شده است. به همین دلیل ایام امتحانات تبدیل به روزها و شب های پراسترس برای دانشجویان می شود.

اهمال کاری و به تعویق انداختن را زمانی می‌توان به عنوان یک مشکل و اختلال رفتاری مورد توجه جدی قرار داد که سه ویژگی زیر را داشته باشد:
-موجب کاهش کارایی شود.
-در کارها و فعالیت‌های ضروری هم وجود داشته باشد.
-در کل موجب تاخیر در انجام فعالیت‌ها شود.
به عبارتی اگر شما باید تا فردا یک هدیه برای تولد دوستتان بخرید و امروز هم جمعه هست و کار دیگری ندارید، عقب انداختن خرید هدیه از صبح به ظهر یا عصر – حتی اگر به نیت استراحت بیشتر باشد – مصداقی از اهمال کاری نیست.
اما اگر در دانشگاه هستید و برای خودتان می‌چرخید و در و دیوار را نگاه می‌کنید و در همان حال دوستانتان منتظر هستند که به سراغشان بروید و انجام پروژه درسی را آغاز کنید، باید بپذیرید که به صورت جدی گرفتار اهمال کاری هستید.
تبعات منفی زیادی برای اهمال کاری شمرده شده است که از جمله آنها می‌توان به استرس، اضطراب، احساس گناه، ایجاد بحران یا تصور وجود بحران، کاهش سلامت و همینطور کاهش خروجی مفید و بهره وری اشاره کرد.
تحقیق انجام شده در سال ۱۹۹۷ بر روی دانشجویان کالج نشان داد اهمالکاری کارها رابطه مستقیم با استرس بالا، بیماری بیشتر و نمره‌های پایینتر در انتهای سال تحصیلی دارد.

برای نابود کردن کامل یک گیاه هرز، باید ریشه آن را از بین برد و برای تغییر یک رفتار مخرب، باید علل آن را شناسایی و سپس آن ها را ریشه کن کرد.

به چه دلیل کسی باید درباره اهمال‌کاری‌های خود، احساس خوبی داشته باشد؟

دکتر لامیا کشف کرد که این اهمال‌کاران ممکن است چه منفعتی از به تعویق انداختن کارها به دست بیاورند. در اینجا برخی از این منافع ذکر شده است:
• قادرند در کارها تعمق و ژرف اندیشی داشته باشند.
• اگر دست‌به‌کار شدن را در نظر نگیریم، کارایی و توانایی انجام درست کارها را دارند.
• سرعت بالایی در تجزیه و تحلیل کارها دارند.
• زمان مناسب برای انجام کارها با خیال آسوده، پیدا می‌کنند.
مزایای بالا می‌تواند تأثیر مثبت بر کیفیت انجام کارها داشته باشند. تصور کنید که متفکرانه اندیشیدن به ایده‌ها و نحوه تحلیل صحیح داده‌های مالی، تا چه اندازه مفید خواهد بود.

دلایل اهمال¬ کاری از نگاه آلیس و جیمزنال
آلبرت الیس، دانشمند نامور حوزه¬ی روان¬شناسی و روان¬پزشکی، و ویلیام جی نال، صاحب¬نظر زمینه¬ی تعلیم و تربیت، درکتاب خود تحت ¬عنوان روان¬شناسی اهمال¬ کاری، به بررسی این پدیده و علل آن می¬پردازند.
آلبرت الیس
سه علت اصلی اهمال کاری از دیدگاه الیس و نال :
۱-احساس خودکم بینی:
اولین دلیل،احساس خودکم بینی ای است که فرد را به اهمال کاری می کشاند. این خودکم بینی از سه منبع ناشی می شود: کمال گرایی، که بالاتر به آن اشاره شد، تلاش برای جلب محبت دیگران و نهایتا تمایل عجیب ما برای صحه گذاشتن روی تصورات منفی مان از خودمان. در توضیح دومین عامل باید گفت زمانیکه برای جلب محبت دیگران تلاش می کنیم، در تکاپوی آنیم که در روند کارمان، به استانداردهای ذهنی تعریف  شده از سمت دیگران برسیم و این سبب می شود تا استانداردها و ایده آل های مطلوب خود را فراموش کنیم و طبیعتا کاری که در خودمان ایجاد رضایت نکند، با بی رغبتی ما مواجه خواهد شد. احساس خودکم بینی ناشی از این سه عامل سبب کاهش اعتمادبه نفس و در پی آن، ایجاد حس بی ارزشی در ما می¬شود؛ چراکه عدم کسب موفقیت در انجام مسئولیت مد نظر،به هر دلیلی،سبب ایجاد حس شرمندگی ناشی از عدم تحقق کمال گرایی و شکست در جلب محبت و تایید دیگران می¬شود و از طرفی روی تمام برچسب های منفی  ای که به خودمان زده¬ایم،مهر تایید می زند؛ و همه ی این ها بی ارزشی ای در پی دارد که هرگونه آمادگی و رغبت برای ادامه کار را از فرد سلب می کند.
۲-به خودرسیدنِ افراطی:
زمانیکه همزمان با بالارفتن توقعمان از خودمان،سطح تحملمان در برابر مشکلات و سختی ها پایین می آید؛ اینجاست که برآورد ما از توانایی و قابلیت هایمان از آنچه که واقعا آن را دارا هستیم،بالاتر پیش بینی می شود و در ادامه توقع موفقیت هایی بالاتر از توانایی مان از خود داریم و در عوض میزان مشکلات و موانع موجود در مسیر را بسیار کمتر از حد واقعی آن پیش بینی می کنیم. این توقع بالا و تحمل پایین سبب می شود که با نرسیدن به سطح موفقیت مورد نظر و از طرفی رویارویی با مشکلات ورای حدتصورمان، از شکست بهراسیم و درگیر اهمال¬کاری شویم. دقیقا همان زمانی که برای اولین بار کمان به دست می گیریم و توقع داریم چله را به آسانی بکشیم و تیری پرتاب کنیم، اما با مشاهده ی آنکه حتی توانایی کشیدن چله در حد چند سانتی متر را هم نداریم، به این نتیجه می رسیم که بهتر است به سراغ یک رشته ورزشی دیگر برویم.
۳-خشم و دشمنی نسبت به دیگران:
نال و الیس سومین ریشه اهمال کاری را در خشم و دشمنی می بینند و معتقدند زمانیکه در انجام تکالیف مربوط به دیگران تعلل می  ورزیم، در واقع از این راه به دنبال تخلیه خشم سرکوب  شده مان نسبت به آن ها هستیم.
ریشه ها و علل هررفتاری می تواند در هر فرد انحصاری و متفاوت باشد و از اتفاقات زندگی وی نشات بگیرد؛ اما به طور کل مواردی که در بالا ذکر شد در غالب مواقع علت و ریشه اهمال¬کاری در ماست و دیواریست که بین ما و هدفمان کشیده شده و دستیابی به آن را سخت یا گاها غیر ممکن ساخته است. پس از درک چیستی و چرایی، اکنون زمان آن است که به راه حل بیاندیشیم و یکبار برای همیشه شر این ویروس را از سر زندگیمان کم کنیم.

من در اینجا سعی کردم خیلی از توصیه یا کارهایی که همیشه به افراد پیشنهاد می شود را نیاورم و  تنها به شما را  فکر فرو ببرم در زیر فقط نکته ای  که من از آن نتیجه مکثبتی گرفته ام را برای شما بیان کردم:

یکی از بهترین روش‌های مقابله با اهمال کاری، فکر کردن به عواقب به تعویق انداختن کارها است. همیشه سعی کن خودت را در لحظه آینده مجسم کنی که کارها را به تعویق انداخته‌ای و با اهمال کاری که انجام داده‌ای، حالا باید دقیقه ۹۰ با کلی فشار روانی و استرس، کارها را انجام بدهی و خودت را سرزنش میکنی که کاش زودتر آن کار را انجام داده بودی تا الان با این وخامت، مجبور به انجام آنها نباشی.  البته واقعیت مطلق این است که خیلی وقت‌ها، همان دقیقه ۹۰ هم دیگر بی‌فایده است و ممکن است کار از کار بگذرد و ضرر بزرگی کنی.

از معجزه نوشتن غافل نشو و همین حالا یک کاغذ بردار و عواقب اهمال کاری‌هایت را با تمام جزئیات بنویس تا دیگر کارهایت را به تعویق نیاندازی.

راهنمایی: میتوانی با کلمه “اگر” شروع کنی.

اگر همین امروز رژیم غذایی‌ام را شروع نکنم…………می شوم.

اگر همین امروز فکری به حال سلامتی‌ام نکنم………..خواهد شد.

اگر همین امروز محتوا تولید نکنم به…………نخواهم رسید.

توصیه پایانی

حالا که به پایان این مطلب رسیدی، امیدوارم یک تصمیم قاطعانه بگیری و با اجرایی کردن روش‌های گفته شده، برای همیشه اهمال کاری را کنار بگذاری. فقط فراموش نکن که  اگر میخواهی دیگر کارهایت را به تعویق نیفتد، بهترین موقع، همین الان است  و از همین حالا باید این تکنیک‌ها را انجام بدهی.

 

این مقاله کاملا” با یک اهمال کاری چهار روزه نوشته شده است، این یعنی کسی مثل من با وجود نوشتن چنین مطلبی همچنان یک اهمال کار هستم و قطعا” باید بیشتر در این زمینه روی مقاومت خودم کار کنم.

اشتراک123Tweet77اشتراک31
محدثه حاج علی

محدثه حاج علی

مرتبطنوشته ها

هشتگ‌ها را از قبل خیس کنید!
مقاله ها

هشتگ‌ها را از قبل خیس کنید!

شهریور 25, 1399

وقتی خانم گراتن به اتاق جولیا وارد شد، جولیا با خوشحالی تمام خودش برایش یک فنجان قهوه آورد، گوشی موبایلش را برداشت و کنار او نشست. (چون هر دو ماسک زده بودند، پروتکل‌‌ها رعایت شده بودند!) هشتگ‌ها را از...

راه رسیدن به خوشبختی
مقاله ها

راه رسیدن به خوشبختی

تیر 9, 1399

دالای لاما که معمولا" با د یگران می خندد و شادی می کند، می گوید: من باور دارم که هدف واقعی زندگی جستجوی شادی است. جمله ی بسیار مهمی است. فرض کنید طوری زندگی می کنید ک ه گویی...

معجزه ای به نام راه رفتن
مقاله ها

معجزه ای به نام راه رفتن

خرداد 26, 1399

لحظه ای به این سوال فکر کنید ؟ به نظر شما چه جیزی برایتان شگفت انگیز است؟ شاید وسعت و عظمت گیتی برایتان حیرت ‌آور باشد، یا شاید کتاب یا گروه مو سیقی مو ر د علاقه تان شما...

چرا روابط سیاه و سفید بهتر است؟
مقاله ها

چرا روابط سیاه و سفید بهتر است؟

خرداد 5, 1399

حتما روزهایی هم برای شما پیش آمده که از دست نزدکترین افراد یا حتی صمیمی ترین آن ها به کلافه شده اید و به تنگ آمده اید تا جایی که خشم و تنفر کنار یکدیگر قرار گرفته اند و...

بیشترین نظرات 12

  1. مجید نعیم یاوری says:
    8 ماه ago

    سپاس خانم حاج علی بزرگوار از انتخاب این موضوع کاربردی برای مقاله‌نویسی.
    اهمال‌کاری درد پنهانی که همه به نوعی داریم. برخی به آن عادت کرده‌اند و برخی آن را بدیهی می‌دانند و برخی در پی رفع آن‌اند. ان‌شاء‌الله با این مقاله، کمتر دچارش شویم.

    پاسخ
    • محدثه حاج علی says:
      8 ماه ago

      ممنونم از لطف شما ، این نظرات باعث میشه من وسواس تر به این موضوع بپردازم

      پاسخ
  2. لیلا راهپیما says:
    8 ماه ago

    درود خانم حاج علی عزیز. این که درباره تجربه خودتون در زمینه اهمال کاری نوشتید خیلی خوب بود. به نظرم باعث میشه خواننده بتونه راحت تر با متن شما ارتباط برقرار کنه و براش ملموس تر باشه. منتظر کامل شدن این مطلب شیرین و جذاب هستم. پیروز و سربلند باشید دوست من

    پاسخ
    • محدثه حاج علی says:
      8 ماه ago

      ممنونم از نظر ارزشمند شما ، خوشحالم که از شما این سخن رو می خونم

      پاسخ
  3. حجت علیمردانی says:
    8 ماه ago

    سلام. منم یک اهمال کار هستم. اصلا مزه خوبی داره این اهمال کاری. دوس داری همش یه کاریو انجام ندی بذاری دقیقه نود. خب اونجام کلی کار انباشته کردی نمیدونی به کدوم برسی. پس کلا باهاشون خداحافظی میکنی. راستی نگفتی چجوری ترک کنیم این اهمال کاریو یا حداقل کمش کنیم.

    پاسخ
    • محدثه حاج علی says:
      8 ماه ago

      واقعا کلا هر چی که اشتباهه جذابه ، قراره در طی تکمیل شدن این مقاله حتما بگم امیدوارم کمکتون کنه ممنونم از نظر زیباتون

      پاسخ
  4. مریم says:
    8 ماه ago

    سلام محدثه خانم، اهمال کاری موضوعی هست که دغدغه امروز خیلی از ماست و پرداختن به این موضوع بسیار جذابه. وبسیار عالی که این موضوع رو انتخاب کردید.

    پاسخ
    • محدثه حاج علی says:
      8 ماه ago

      ممنونم از نظر ارزشمند شما مریم جان

      پاسخ
  5. زهرا شجاعی says:
    8 ماه ago

    محدثه جان سلام. اهمال کاری موضوع مهم و جذابیه. اتفاقا من هم مقاله ای در سایتم در این باره نوشتم. امیدوارم موفق باشی

    پاسخ
    • محدثه حاج علی says:
      8 ماه ago

      ممنونم از نظر زیبای شما، حتما میام میخونم در سایتتون

      پاسخ
  6. مینو says:
    8 ماه ago

    متاسفانه من هم یک اهمال کارم. البته میدونم مشکل اهمال کاریم از کجا آب میخوره. از اونجایی که شروع کارم رو تبدیل میکنم به یه قدم بزرگ که برداشتنش خیلی سخته. در صورتی که میتونم همین قدم بزرگ رو به پنج یا شش تا قدم کوچکتر بشکنم و راحت‌تر کار رو انجام بدم. اما اونقدر این اهمال‌کاری توی وجودم ریشه دوونده که مبارزه باهاش برام خیلی سخته.

    پاسخ
    • محدثه حاج علی says:
      8 ماه ago

      بله مینو جان اکثر ما این ر وش زندگی مون بوده ، مهم به سمت تغییر رفتن هست وگرنه من هم همچنان هستم اما مثل لاک پشت دارم قدم بر میدارم

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره من

سلام زندگی

محدثه حاج علی

نیمچه خبرنگار و مارکتینگ

در حوزه بازاریابی و بورس فعالیت دارم و علاقمند هستم در مسیری قدم بگذارم که کمتر پاخورده..

دسته بندی ها

  • داستان های من (16)
  • طعم شعر (2)
  • کتابدون (2)
  • گزیده گوی (1)
  • مقاله ها (9)

محبوب ترین

  • اهمال کاری در کجای زندگی شما رخنه کرده است؟

    اهمال کاری در کجای زندگی شما رخنه کرده است؟

    308 اشتراک
    اشتراک 123 Tweet 77
  • ترک عادت موجب شفا است

    307 اشتراک
    اشتراک 123 Tweet 77
  • چرا روابط سیاه و سفید بهتر است؟

    305 اشتراک
    اشتراک 122 Tweet 76
  • کتاب اصل گرایی

    305 اشتراک
    اشتراک 122 Tweet 76
  • استراتژی ست گادین و روزهایی از من

    305 اشتراک
    اشتراک 122 Tweet 76

اینستاگرام

  • تماس با ما
  • خانه

© Copyright 2018 JNews – Premium WordPress Theme.

نتیجه ای نداشت
دیدن همه نتایج
  • خانه
  • بلاگ
  • تصاویر
  • کانال تلگرام
  • تماس با ما